Huize Geers chocolatier/confiseur

Passie voor smaak

Hein Geers

Lavendel. Als ik het ruik komt de herinnering in mij boven aan het restaurant waar ik jaren geleden werkte. Langs het pad stonden rijen lavendel, waardoor je het gevoel kreeg midden op de heide te staan. De herinnering aan die geur heb ik proberen te vatten in een dessert. Later als chocolatier heb ik bij een wedstrijd diezelfde herinnering gebruikt om tot de bonbon ‘Sensation’ te komen. Dat was het begin van mijn passie: het vangen van pure smaken.

“Misschien bestaat de ultieme smaak niet, maar het kan geen kwaad om er naar op zoek te gaan.”

Pure smaken zijn de smaken die de natuur je geeft, zonder toevoeging van kunstmatige stoffen. Ik vind het heerlijk om de wereld af te struinen op zoek naar de beste smaken die ik kan vinden. Neem bijvoorbeeld de framboos. Er zijn vele soorten met verschillende smaken, maar ik wil terug naar de oersmaak. Wat is de beste frambozensmaak die je kan krijgen? Hoe hoort een framboos te smaken? Met elke smaak wil ik dat doen, aardbeien, abrikozen, amandel. Het mooiste is als je met pure natuurlijke smaken mag werken en daarmee combinaties kan maken. Ik verzamel de beste smaken, maak daar unieke combinaties mee en vang ze in mijn bonbons. Daarmee wil ik bij mensen iets losmaken, een emotie opwekken.

Mijn bedrijf geeft me de mogelijkheid om mijn passie te uiten, mooie producten te verkopen. Mijn voldoening komt niet uit materiële zaken, maar uit de passie die ik kan overdragen en de beleving die mensen hebben van mijn producten. Mensen zien genieten van smaak, daar doe ik het voor.

Tijdens een Limodinner arrangement zal ondergetekende u verrassen met 2 heerlijke Taste Sensation bonbons per persoon, door Limodinner begeleid met een heerlijke kopje koffie of thee naar keuze.

Hein Geers

Huize `geers compilatie

Hein Geers bekend als een van de beste Nederlandse chocolatiers.  Prijzenkast:

Zuidlaren 14 feb 2003 1ste prijs Nederland’s beste chocolatier Hein Geers
Ede 28 sept 2004 1ste prijs Dutch Chocolate Masters Hein Geers
Ede 28 sept 2004 Creativity award Dutch Chocolate Masters Hein Geers
Parijs 21 okt 2005 Finalist World Chocolate Masters Hein Geers
Maastricht 21 jan 2007 3de prijs Dutch Chocolate Masters Hein Geers
Utrecht 20 nov 2007 1ste prijs De Lekkerste Bonbon van Nederland Hein Geers
Almere 20 sept 2009 5de plaats Lekkerste Bonbon van Nederland Hein Geers
Tilburg 01 mrt 2012 3de plaats Lekkerste Bonbon van Nederland Hein Geers

Nieuw: Zelfgemaakte chocolade

Vanaf nu maakt Huize Geers ook zelf chocolade: van cacaoboon tot tablet. Dit doen we als een van de weinigen in Nederland.

De eerste twee soorten zelfgemaakte chocolade zijn Peru 82% en Ecuador 78% volgens een origineel Maya recept, met achiote, chili, vanille en honing.

Bij het maken van onze eigen chocolade gaan we mee met de seizoenen en zijn we afhankelijk van wat de markt aanbiedt. Alle zelfgemaakte chocolade tabletten zijn dus limited editions. Kijk voor nog meer info op www.huizegeers.nl