CHAMPAGNE HUIS MET TRADITIE,
AUTHENTICITEIT EN PASSIE VOOR TOPKWALITEIT
Na de oogst vraagt de verwerking van de druiven tot Champagne veel werk. Dit noemt men “La manipulation”. Champagne wordt gemaakt door het samenvoegen van wijnen: door een selectie van eigen herkomstwijnen en verschillende jaargangen samen te voegen bekomt men een gecumuleerde kwaliteit en tegelijkertijd een zekere regelmaat van smaak die van jaar tot jaar verzekerd worden.
Na een eerste gisting wordt de wijn op flessen getrokken en gebeurt er een tweede gisting die ook wel “het mousseren” genoemd wordt. De luchtbellen die zich vormen in de wijn bepalen de eigenheid van de Champagne. Daarna volgt de rijpingsperiode waardoor de Champagne zijn volledige volheid verkrijgt. Door de flessen tijdens een periode regelmatig te draaien wordt het natuurlijke bezinksel tot in de flessenhals gebracht om het er tijdens “het dégorgeren” uit te drijven.
Ten laatste worden de flessen van een kurk en hun definitieve aankleding voorzien en zijn ze klaar om geproefd te worden. AUTREAU-LASNOT verwerkt helemaal zelf en eigenhandig alle traditionele druivensoorten en kan op die manier de kwaliteit en de geest van zijn Champagne sinds vele generaties garanderen. Meer dan een beroep is het een passie die dit Huis begeestert; door voordeel te halen uit haar ervaring en haar traditie, produceert het huis typische champagnes zoals de Champagne geselecteerd voor Limodinner: Brut Carte d’Or.