FRIANDRIES verrassend en creatief met chocolade

Van Dries naar Friandries

Het begon allemaal op de opleiding tot gespecialiseerd kok. Hier leerde Dries Michels de veelzijdigheid van chocolade kennen en al snel bracht hij dit bruine goud mee naar huis om te experimenteren. Vijf jaar later en hij heeft in de finale van De Lekkerste Bonbon van Nederland gestaan, won De Chocoladeshow en opende een eigen chocolade-atelier en -winkel onder de naam Friandries – afgeleid van het woord friandise, wat ‘kleine, zoete lekkernij voor bij de koffie of thee’ betekent. Bekijk hier een prachtige bedrijfs video van Friandries

Onze visie

We willen verandering brengen in de traditionele chocolademarkt en mensen kennis laten maken met de veelzijdigheid van chocolade. We willen jou verrassen en prikkelen met onze frisse kijk op chocolade. Onze chocoladeproducten kenmerken zich door hoge kwaliteit, verse ingrediënten, pure smaken en geen onnodige toevoegingen. Ons uiteindelijke doel? Jou de ultieme chocoladebeleving geven en je de puurheid van onze smaken laten ervaren.

Dit is wat we doen

We willen graag dat je al onze smaakcombinaties ontdekt en stilstaat bij wat je daadwerkelijk proeft. Om je te helpen bij je keuze, hebben we een molecuul ontwikkeld waarin 8 basissmaken centraal staan. Zo zie je meteen welke smaak het meest aanwezig is in onze bonbons. We streven naar chocolade-art die een lust is voor het oog en waarvan het bijna zonde is om op te eten. Bíjna, want een ultieme chocolade-ervaring is immers niet compleet zonder ook te proeven.FriandriesFriandriesFriandries

Geniet elke dag van een chocolademoment

In ons chocolade-atelier maken we op ambachtelijke wijze onze chocoladeproducten. Van explosieve bonbons tot bijzondere chocoladerepen, candybars, truffels, dragees en overige friandises. We spelen met kleur en smaak, en creëren zo de ultieme chocolade voor de avontuurlijke chocoladeliefhebber.

SKULL VAN DE MAAND

Iedere maand wisselt onze skull van smaak en design. Op deze manier kunnen we altijd op de seizoenen inspelen en onze creativiteit laten vloeien. De skulls zijn buiten het assortiment om te koop in doosjes van 5 stuks.

Dit keer hebben we een pure chocolade skull gemaakt met Ocoa 70% Cacao Barry chocolade. Deze is gevuld met een gelei van geconfijte kumquat en een witte chocolade ganache met olijfolie, zwarte olijf en zeezout.

Horecamogelijkheden

We zijn erg trots op onze samenwerkingen met horecagelegenheden: we leveren ons assortiment aan zo’n 30 restaurants uit het hogere segment. We wisselen ons assortiment regelmatig en kunnen samen met jou kijken naar de leveringsopties van onze chocolade. Alles is mogelijk.

Chocolade relatiegeschenken

Klanten, relaties of medewerkers verrassen met een speciaal chocoladecadeau? Voor elke gelegenheid creëren wij een bijzonder chocolademoment. Je kunt jouw relatiegeschenk eenvoudig personaliseren en wij denken dan ook graag met je mee over de mogelijkheden.

Samenwerken met Friandries

We experimenteren graag met verschillende smaakcombinaties voor een verrassend eindproduct. We zijn dan ook continu bezig met het opzetten van nieuwe chocoladeconcepten en staan altijd open voor unieke samenwerkingen. Wil jij samen met ons een nieuw chocoladeproduct ontwikkelen?